Groene Soep

Groene Soep

Een lekkere groentesoep, maar dan niet de klassieke (met balletjes). Dit is een romige soep op basis van gepureerde groenten (ook makkelijk als je je gebit vergeten bent :-). Gebaseerd op een wortelsoep (uiteraard oranje) die ik een keer in de AllerHande gezien heb. Dat was overigens de beste manier om de kinderen gekookte worteltjes te laten eten! Deze soep vinden ze ook heerlijk.

Vaak neem ik de dubbele hoeveelheid groente, en vries ik de helft van de gepureerde groenten (zonder verdere ingrediënten) in. Makkelijk voor een volgende keer.

Leuk: mijn foto van deze soep heeft heeft zelfs de Volkskrant gehaald (rubriek 'mijnfoto' van 15 november 2008, samen met 15 andere soepfoto's).

Ingrediënten

Ik ben hier nooit zo precies mee, hangt er ook een beetje van af wat ik in huis heb.


Ingrediënt Hoeveelheid
(4 personen)
Alternatief
Broccoli, Courgette 500 gram  
Pot (runder)bouillon met stukjes vlees 300 .. 400 ml Bouillonblokjes + 350 ml water
Crème fraîche 125 ml (ongeklopte) slagroom, kokosroom
Gembersiroop scheut (naar keuze)
Curry pasta naar smaak voor als je een pittiger soep wilt
Basilicum bosje Of koriander (heel andere smaak!)

Voorbereiden

  • Wortel-soepGroente in stukjes snijden, met weinig water koken tot ze gaar zijn.
  • (Iets) af laten koelen en in de keukenmachine of met staafmixer pureren.

Bereiding

  • Alle ingrediënten in een pan doen (basilicum snipperen), goed roeren (even met de mixer) en net niet aan de kook brengen. Hoeft niet te koken (groente is al gaar).
  • Serveren. Als je het mooi wilt doen, iets van het mengsel apart houden zonder crème fraîche, en dit (donkerder) mengsel gebruiken om de soep te garneren (het ster-effect in het midden van de foto). Of gebruik wat blaadjes basilicum.

Variaties

  • Wortel-soepOok lekker met snippers gerookte zalm (maar dan niet de stukjes vlees uit de bouillon er in doen).
  • Oranje soep: In plaats van groene groenten: smoor worteltjes voor 10 minuten in iets olijfolie, tomatenpuree er bij en nog even laten smoren (zorg dat het niet aanbrand), gaar koken, en verder als recept (vanaf 'voorbereiden').
  • Roze soep: misschien met bietjes?
  • Kokosmelk (blikje) in plaats van crème fraîche, geeft weer een heel andere(oosterse) smaak, zeker in combinatie met een curry-mengsel.
  • En het onderstaande voorbeeld mag je zelf bedenken...Soep ?????