Hobby

Tom Ka KaiTja, mijn vrije tijd is helaas beperkt. Ik zou zo graag nog veel meer willen doen...

Koken

Ik ben degene die dat thuis het leukste vind, dus op vrije dagen ben ik meestal 'de klos'. Niet dat ik dat erg vind. Op de kook-pagina's wat simpele gerechten, waar mij wel eens het recept voor is gevraagd. Pas weer wat recepten toegevoegd, recentelijk Tom Ka Kai, een milde en smakelijke Thaise kokossoep met kip; en Marokkaans-Thaise Garnalen, fusion tussen Afrika en Azië (met Ras el Hanout kruiden). Misschien later meer (afwachten of nog meer mensen recepten vragen).

Vaas'Kunst'

Wat doe ik zoal: keramiek, tekenen/schilderen (op papier maar ook op de PC, Paint Shop Pro/Blender/POV-Ray), en zo voort. Is het kunst? Ach, niet met een grote 'K', maar ik heb er plezier in. Hier later misschien wat meer info, voorlopig alleen iets over keramiek (en Povray). Wil er best meer werken van mij opzetten, maar of daar iemand iets aan heeft... Inclusief wat fotoreportages van Raku-stookdagen op de Parasol.

Foto om een hoekjeDigitale fotografie

Een hobby waar ik al een tijd mee bezig ben. Is bedoeld voor de beginner, een ervaren hobbyist zal hier misschien niet erg veel info vinden. Informatie over het maken, bewerken en afdrukken van foto's, inclusief voorbeelden. Plus bijvoorbeeld mijn experiment voor het ombouwen van een flitser tot digitale slave flash, te lezen op mijn flitser pagina, en een goedkoop alternatief voor een macro-lens. En meer over EXIF informatie, en hoe dit van belang is bij het afdrukken bij fotocentrales.

Computers en Programmeren

En natuurlijk computers, maar dat is zo'n grote rubriek, die heb ik maar in een aparte groep pagina's gezet. Wel hier nog een pagina over programmeren, omdat ik zo vaak vragen krijg over bijvoorbeeld: wat is de beste programmeertaal. En, echt hobbyen is ook het werken met embedded processoren (microcontrollers) en de bijhorende elektronica.